Marcom12 – playground voor professionals

Voor het eerst ging ik naar the playground voor professionals, Marcom12 in de Rai.

Ik had vantevoren een aantal leuke sessies uitgezocht over social media en content. In de praktijk bleek dit niet te realiseren. Hoewel ik vroeg aanwezig was, waren de iglotentjes van o.a. Lectric te klein om alle belangstellenden binnen te laten. Dus niet naar de Online Marketing update maar naar ‘Maak van je fans believers’. In de huidige zapwereld zal het nog best moeilijk worden om dat te realiseren. Marco de Boer van Bohemia meent dat we wanneer we een duidelijke visie en missie hebben, fans wel kunnen omzetten in believers. Fans zijn een momentopname, believers zijn voor het leven. Voor mezelf zie ik dat bij automerken, ik ben groot fan van Audi, Porsche en Volkswagen, al jaren. Deze merken volg ik wel op FB. Het merk waar ik al 10 jaar in rij echter niet! Maar veel merken of producten gebruik je slechts tijdelijk, daar kun je volgens mij geen band mee opbouwen. Ik noem maar de leeftijdgebonden producten als kinderstoel of babyvoeding. Ook wissel ik steeds van merk mobiele telefoon. Ik ben helemaal niet merkvast dus ik zal wel niet snel een believer worden.

Ik ben trouwens wel believer van stichting Draagbij, waarbij je door online te shoppen gratis kunt doneren. Hierbij gebruik ik Draagbij.nl als platform om een goed doel uit te zoeken en vervolgens mijn voorgenomen online shop via de site te bezoeken. Hoewel er inmiddels meer vergelijkbare initiatieven zijn, vind ik Draagbij het meest transparant. Je ziet wat er binnenkomt en wat er naar het goede doel gaat. Er is geen winstoogmerk.

De volgende sessie was ook vol, dat ging over het verhogen van de conversieratio van je website. Hoewel de sessie voor 11.15u gepland stond, liep de ruimte al niet leeg om nieuwe mensen toe te laten en begon de spreker meteen om 11.00u. Jammer! Hoorde wel een belangrijk punt: SEO is belangrijker dan SEA! En daar ben ik het helemaal mee eens.

Ik heb nog een paar sessie bijgewoond, waarbij Hans Molenaar van Beeckestijn Business School er bovenuit stak met zijn verhaal over social media strategie en planning. Slim om te weten is dat een strategie voor 70% van het campagnesucces zorgt.

Na een redelijk wollige sessie over het omzetten van wollige socialmediabeloften in klinkende munt kwam Corn├ę Hoogendoorn met 100 inspiratietips voor meer conversie. Het meeste weet ik gelukkig al, het is voor mij meer bevestiging. Maar de mogelijkheden van rich snippets in Google was toch weer een eye opener. Als je meerdere events bezoekt, zoals ook social media in 1 day, kom je steeds dezelfde informatie tegen.

Een rondje over de beursvloer leverde nog leuke gadgets op. Iedereen sprak over de voetbalwedstrijd Ned-Dui die avond en had zijn stand en hebbedingetjes erop aan gepast.

Een dagje beurs vond ik wel genoeg, volgend jaar weer!